Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
bluestar01

Harcosok törzse: Egy új törzs története ( 6. Fejezet )

bluestar01 · 1 éve
  Kétszer nyugodott le a nap a furcsa álom óta. Feketemancs megint aludni készült. Elvette a részét a zsákmányból és odaballagott Hamumancshoz és Füstmancshoz.
- Hol jártál? - kérdezte Hamumancs.- Egész nap nemláttalak.
- Vadásztam. - válaszolta sietősen Feketemancs. - Szerintetek kit visznek a  mai Gyűlésre? -  váltott témát. Mind a hárman izgatottan összenéztek. A Gyűlés fontos dolog volt. Ilyenkor a négy törzs békében találkozhatott.
- Ne hidd , hogy mehetsz! - mondta valaki hátulról. Feketemancs hátranézett. Egy ezüstszínű, fekete csíkos macskát látott. Hosszúfarkú volt az.
 - Miért ne mehetnénk? - csattant fel Hamumancs. 
- Én nem rád vagy Füstmancsra gondoltam. - mondta, majd gúnyos tekintettel Feketemancshoz fordult. - Rád gondoltam.- Feketemancs szívébe egyszerre hasított bele a szomorúság és a düh. Mért mond ilyeneket Hosszúfarkú? - Hidd el, nagyon sajnállak- hangja tele volt gúnnyal- de Kékcsillag biztos, hogy nem enged el egy házimacska növendéket. - Feketemancs nem bírta visszafolytai dühét.
- Ne merd Tűzszivet mégegyszer házimacskának nevezni!- tört ki belőle.
- Mert? - sziszegte vissza foga között az ezüst színű harcos. - Mi lesz akkor? - kérdezte gúnyosan.
- Hosszúfarkú! - hallotta Feketemancs Tűzszív hangját. A vezér helyettes kieresztett karmokkal és felborzolt szőrrel figyelte Hosszúfarkút. Az idősebb harcos odaoldalazott Tűzszívhez. Feketemancs hallotta , ahogy Hosszúfarkú odaköpte a szavakat.
- Nekem soha nem fogsz parancsolni, házimacska!- morogta. Tűzszív egyre közelebb ment a növendékekhez.
- Kékcsillag azt szeretné, hogy mind a hárman eljöjjetek a mai Gyűlésre.- mondta. Füstmancs és Hamumancs izgatottan összenéztek, de Feketemancsot kérdések rohanták meg. Úgy döntött, hogy beszél nevelőjével.
- Tűzszív?- kezdte félénken.- Beszélhetnék veled?
- Persze.- válaszolta.
- Igazak amiket mondanak rólad ?- hirtelen megbánta, hogy ilyet kérdezett nevelőjétől.
- Mit mondanak?- kérdezte hitetlenkedve.
- A.. azt , hogy h... házimacska vagy.- dadogta. Tűzszív szemébe komorság költözött.
- Szerintem készülj fel a Gyűlésre.- válaszolta. Feketemancs nem tudta fékezni a nyelvét.
- Miért nem akarod megmondani! Ez csak egy kérdés....
- Túl kíváncsi vagy!  - mordult rá nevelője, majd megfordult. Feketemancs megérezte nevelője fájdalmát és dühét.
- Sajnálom, Tűzszív. Igazad van. Túl kíváncsi vagyok. Én csak felnéztem rád és nem tudtam, hogy pár harcos miért hív téged házimacskának...
- Hát most már tudod. - morogta halkan Tűzszív, majd visszafordult Feketemancshoz. - Amiket mondanak igazak. Házimacskának születtem, de Kékcsillag hat holdas koromban elhozott ide, hogy harcos lehessek. És most vezér helyettes lettem.- mondta kicsit jobb kedvel.- Van hír az álmodban lévő orvosmacskáról? - kérdezte témát váltva a. Feketemancs megrázta a fejét. Hirtelen meglátott egy alakot a tábor bejárata előtt. Kékcsillag volt az. A törzs macskái készen állnak.
- Jobb, ha indulunk. - mondta Tűzszív, majd ő is elindult Kékcsillag felé. Feketemancs alig kapott levegőt. Élete első Gyűlésén vesz részt.
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
bluestar01
Én egy 12 éves lány vagyok aki nagy rajongója a ,,Harcosok törzse" nevű könyvsorozatnak, de annyira , hogy még egy saját könyvet is írtam róla. Előre is bocsánat, ha gyenge lesz. Most új könyvekben gondolkodom. Remélem majd azok is elnyerik a tetszésetek.