Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
bluestar01

Harcosok törzse: Egy új törzs története ( 15. Fejezet )

bluestar01 · 11 hónapja
Delelőkor már a Magasfenyőknél jártak. 
- Most indulj, és gyűjts annyi zsákmányt, amennyit csak elbírsz! Naplementekor a Homokosvölgynél találkozunk! - mondta Tűzszív. Feketemancs bólintott és elimarodott. Hamumancs meséje miatt azt hitte, hogy a kiértékelés borzalmas, ehelyett élvezte. A nap elkezdett lenyugodni. Feketemancs 5 nyulat, 3 egeret, 4 pockot, meg egy pintyőkét kapott el, ami egész jó teljesítmény a tél végén. A megbeszélés szerint a Homokosvölgyben találta nevelőjét.
- Ügyes! - dicsérte meg Tűzszív, majd visszaindultak a táborba. Feketemancs lerakta zsákmányait a szinte üres zsákmányhalomba, addig Tűzszív jelentést tett Kékcsillagnak.
- Azok a macskák, akik elég idősek ahhoz, hogy saját zsákmányt fogjanak maguknak, gyűljenek a Nagyszikla alá törzsi gyűlésre! - hangzott el a hívószó. Feketemancs rögtön odasietett. - Feketemancs, Hamumancs! Lépjetek előre! - Feketemancs kérdőn nézett Hamumancsra, de a kandúr sem értett semmit. Kékcsillag helyettesére nézett, és szinte egyszerre bólintottak.- Én, Kékcsillag, a Villám törzs vezére megkérem harcos őseimet, tekintsenek le erre a két növendékre. Arra képeztük ki őket, hogy megértsék és megtanulják a harci törvényeket, és harcosnak ajánlom őket nektek. - Feketemancs szíve hevesen vert és oldalvást Hamumancsra nézett. A kandúr lélegzetét visszafolytva bámult fel a Nagysziklára.- Feketemancs és Hamumancs, ígéritek, hogy betartjátok a harcosok törvényeit, és ha kell, az életetek árán is megvéditek a törzset?
- Igen. - válaszolt határozottan Feketemancs.
- Igen. - vízhangozta Hamumancs.
– Akkor a Csillag törzs által rám ruházott hatalmamnál fogva harcos nevet adok nektek: Hamumancs , mostantól fogva legyen a neved Hamubajszú. A Csillag törzs nagyra értékeli bátorságodat és erődet, 
és a mai naptól a Villám törzs teljes jogú harcosa vagy.- Kékcsillag előrelépett, és orrát Hamubajszú lehajtott fejéhez érintette. Hamubajszú még lejjebb hajolt, hogy tiszteletteljesen megnyalja vezére vállát, majd felállt, és csatlakozott a többi harcoshoz, akik örömmel fogadták. Kékcsillag most Feketemancshoz lépett. - Feketemancs, mostantól fogva legyen a neved Feketelevél. A Csillag törzs nagyra értékeli bátorságodat és erődet, és a mai naptól a Villám törzs teljes jogú harcosa vagy. - Kékcsillag Feketelevél fejéhez érintette orrát, aki alig bírt talpon maradni. Feketelevél utánozta Hamubajszút és ő is megnyalta vezére vállát, majd csatlakozott a harcosokhoz. Hallotta, ahogy új nevét kiáltozzák. Az izgulásból nyugalom vállt és úgy érezte, mintha repülne. 
- A hold majdnem a legmagasabban jár – nyávogta Kékcsillag. – Őseink hagyományai szerint Feketelevélnek és Hamubajszúnak hajnalig kell virrasztania, és egyedül kell őriznie a tábort, amíg mi alszunk. - Feketelevél bólintott és ahogy a macskák aludni készülődtek, a két új harcos lefeküdt a tisztásra és némán őrizték a tábort.
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
bluestar01
Én egy 12 éves lány vagyok aki nagy rajongója a ,,Harcosok törzse" nevű könyvsorozatnak, de annyira , hogy még egy saját könyvet is írtam róla. Előre is bocsánat, ha gyenge lesz. Most új könyvekben gondolkodom. Remélem majd azok is elnyerik a tetszésetek.