Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
bluestar01

Harcosok törzse: Egy új törzs története ( 13. Fejezet )

bluestar01 · 1 éve
A Négyesfa felé tartottak. Minden macska várta, hogy Kékcsillag kérdőre vonja Tigriscsillagot, mert átjött a Villám törzs területére. Feketemancs a csapat elején ballagott, Hamumancsot nem látta. Elérték végre a dombot. Ahogy felbaktattak, Feketemancs szíve egyre hevesebben vert. A domb tetején lenéztek a többi macskára, miközben Kékcsillag jelére vártak. A vezér jele után lefutottak a négy hatalmas tölgyfához. Feketemancs egy macskának ütközött. '' Korbácsmancs! ,, ismerte fel az Árnyak törzsbeli növendéket.
- Had találjam ki. Megint nem tudtál lefékezni. - dorombolta Korbácsmancs. Feketemancs észre vette Hamumancsot. '' Minket figyel ! ,, jött rá. A szürke kandúr szeme csak két fekete csík volt, szőre felborzolódott és egyenesen Korbácsmancsot nézte.
- Minden rendben? -kérdezte aggódó szemekkel Korbácsmancs.
- Igen, persze. - válaszolta gyorsan Feketemancs, de egyszer csak meglátta, hogy Hamumancs egyre közeledik. ''Megtámadja Korbácsmancsot? ,, aggódott magában, de ahogy a kandúr közelebb ért, úgy lapult le hátán a szőr. 
- Feketemancs! Már mindenhol kerestelek. - megállt Feketemancs mellett és Korbácsmancsra nézett.- Bemutatnád a barátodat? - kérdezte kifejezéstelen arccal. Feketemancs nagy levegőt vett.
- Ő itt Korbácsmancs...
- Árnyak törzse? - vágott a szavába Hamumancs. - Egy Árnyak törzsbeli növendékkel beszélgetsz? Pár napja még ki nem állhattad őket. - acsarkodott. Feketemancs egy gyors pillantást vetett Korbácsmancsra, aki kérdőn nézett rá. Feketemancsnak eszébe jutott az a járőrözés, amikor Füstmancsot megölte az Árnyak törzse vezére, Tigriscsillag. Erre az emlékre fájdalmas volt visszaemlékezni. 
- Feketemancs, miről beszél ? - kérdezte Korbácsmancs. Feketemancs már szóra nyitotta a száját, de Hamumancs megint beleszólt.
- Semmi közöd hozzá! - sziszegte a szürke kandúr. Feketemancsnak ebből elege lett. 
- Igenis van köze hozzá! - nyávogta és látta, hogy Hamumancs elfordul tőle. Elmondta Korbácsmancsnak az egész járőrözést, aki figyelmesen hallgatta, végül megértően megszólalt.
- Értem és sajnálom a barátodat. Biztos jó harcos lett volna. - mondta, majd eltűnt a macskák tömegében. Egy hangos nyávogás hangzott el az Óriásszikla tetejéről. Kékcsillag előre lépett.
- Pár holdal ezelőtt az Árnyak törzse harcosai köztük vezérük is megtámadta egyik járőrcsapatunkat és megölte egyik növendékünket, Füstmancsot, mind ezt egy darab növendék előtt. - mondta a szürke nőstény és Feketemancsra nézett. Feketemancs hallotta a macskák meglepődött nyávogását. Tigriscsillag borostján szeme fenyegetőn villogott. 
- Megmondtam, hogy megbánjátok, amit velem tettetek. - Feketemancs farka idegesen járt ide - oda. Mit tett Tigriscsillaggal a Villám törzs? 
- Egy házimacska mindig házimacska marad. - mondta Tigriscsillag és Tűzszívre nézett. A Villám törzs macskái dühösen felnyávogtak. 
- Tűzszív legalább törődik a törzzsel, nem úgy, mint te! - morogta Homokvihar. - Te meg akartad ölni Kékcsillagot, hogy te legyél a vezér. - Feketemancs a hallottak hallatára elszédült. Tigriscsillag a Villám törzshöz tartozott? 
- És ha nem lett volna ez a házimacska, akkor sikerült is volna a tervem.- mondta az Árnyak törzse vezére. Most Görbecsillag lépett elő.
- Sajnálom a Villám törzset, ezért felajánlottam Kékcsillagnak, hogy egy holdig békében hagyjuk őket, mivel így is elég bajuk van. - Magascsillag lépett elő.
- Ó, nagyon véded a Villám törzset. - morogta oda Görbecsillagnak.
- Mostanában te is nagyon véded az Árnyak törzsét.- mondta Kékcsillag. - Csak nem szövetkeztetek? - kérdezte lényegre törően, de erre a kérdésre Magascsillag kieresztette a karmait. Kékcsillag még mindig halál nyugodtan figyelte a fekete-fehér kandúrt. Hirtelen a holdat eltakarta a felhők rengetege. Kicsifülű idegesen felnyávogott.
- Ez a Csillag törzs üzenete. 
- A mai Gyűlésnek vége. - Kékcsillag leugrodt az Óriásszikláról és törzsével együtt elindult fel az emelkedőn. Mikor visszatértek a táborba, a macskák megérezték a csapat idegességét, így előbújtak barlangjukból. 
- Mi történt? - futott ki az óvodából Pettyesfejű. 
- Villám törzs! Bejelenteni valóm van nektek. Tudomásomra jutott, hogy az Árnyak törzse szövetséget kötött a Szél törzzsel, ezért megkérem Tűzszívet, hogy holnap delelőkor menjen át a Folyó törzshöz pár harcos kíséretével, hogy segítséget kérjünk tőlük. Ezek a harcosokat sorolom most fel: Homokvihar, Hosszúfarkú, Egérbundás, Fehérvihar és Feketemancs.- Hosszúfarkú dühösen szólalt meg.
- De ő még nem harcos! Miért nem küldöd Sötétcsíkost vagy Szélvihart? 
- A döntésem végleges. - mondta Kékcsillag.
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
bluestar01
Én egy 12 éves lány vagyok aki nagy rajongója a ,,Harcosok törzse" nevű könyvsorozatnak, de annyira , hogy még egy saját könyvet is írtam róla. Előre is bocsánat, ha gyenge lesz. Most új könyvekben gondolkodom. Remélem majd azok is elnyerik a tetszésetek.